Hoe populair zijn zonnepanelen

','

'); } ?>

Hoe populair zijn de zonnepanelen


Ongeveer 6 % van de Nederlandse huishoudens heeft panelen op hun dak liggen. Dat zijn ongeveer 400.000 huizen. Deze cijfers zijn gebaseerd op basis van het vermogen dat is geïnstalleerd aan zonnestroom eind 2015 en het aantal vermogen per paneel + het aantal zonnepanelen dat men gemiddeld heeft aangeschaft.
(bron: Milieu Centraal)

We merken dat de laatste aantal jaar een stijging heeft plaatsgevonden in de aanschaf zonnepanelen. In het jaar 2012 lag er nog voor 269 mW aan panelen op de daken in Nederland. Dat zijn omgerekend 2 miljoen zonnepanelen. Eind 2015 is dit aantal 4 keer meer geworden. In 2015 lag er namelijk aan 1500 mW op de Nederlandse daken. Dat zijn omgerekend 6,5 miljoen zonne- panelen (deze gegevens zijn afkomstig van CBS). Het vermogen aantal per paneel stijgt, ook hierdoor is het aantal (zonne) panelen iets minder gestegen in vergelijking met het vermogen dat is geïnstalleerd.

Toekomstperspectief van zonnepanelen

Voor zonnepanelen is het dakoppervlak dat beschikbaar is in Nederland meer dan vierhonderd vierkante kilometer (km2). Dit is voldoende om zonnepanelen op schuine / platte te kunnen blijven plaatsen. Toch komen ook meer zonnepanelen op andere locaties. Denk aan geluidswallen, oude vuilstortplaatsen etc. Hierdoor zullen meer zonnepanelen worden geïnstalleerd. De komende 20 jaar is het energienetwerk nog sterk genoeg om deze zonne-energie te verwerken. Zolang er maar niet op teveel plekken zonnepanelen op één plek worden geïnstalleerd.

Zonnepanelen heeft een nieuwe techniek

Ongeveer 90% van de wereldproductie van alle zonnepanelen zijn gemaakt, op hetzelfde soort zonnecel. Consumenten kunnen zelfs zonnepanelen hebben aangeschaft die zo’n 15 % tot 17 % kunnen opleveren (gemiddelde wat zonnepanelen opleveren) maar soms zijn er uitschieters van zelfs 20%. Dat is momenteel het beste wat je kunt krijgen (2017).

Maar er is ook een nieuwe soort technologie op komst. Dit zijn dunne zonnepanelen. Ongeveer 1000 x dunner dan de zonnepanelen de zonnepanelen zoals ze nu verkocht worden. Door deze nieuwe techniek zijn nieuwe toepassingen mogelijk, de zonnepanelen zijn erg licht en flexibel.

Op je spaarrekening kun je tegenwoordig zo’n 0.5 procent rente krijgen. Je kunt door deze ontwikkeling de energierekening immers fors omlaag brengen. Om aan 5% rendement te komen moet je deze besparing wel op je spaarrekening storten. Evenals door deze besparingsmogelijkheid nemen meer mensen zonnepanelen op hun dak of ergens anders. Er is ook een groep die onafhankelijk wil zijn van de energieleverancier en hun stroom opwekken.

slimme meter

Zonnepanelen kopen

Het kan voor consumenten lastig zijn om hun keus te maken. Daarom hebben we van zonnepanelengids.com een pagina opgesteld die mensen kan helpen bij hun oriëntatieproces. Op deze pagina lees je precies welke soort zonnepanelen er beschikbaar zijn. Als u meer wilt weten over dit onderwerp, kijk dan op de pagina voor als u zonnepanelen wilt kopen.

Zonnepanelen_offerte_vergelijken