Wat zijn de totale kosten van zonnepanelen?

','

'); } ?>

Wat zijn de totale kosten van zonnepanelen?

Mensen zijn soms op zoek naar de kosten van zonnepanelen. Dat is begrijpelijk want het is geen kleine investering. Op Zoek naar goedkope panelen is niet altijd aan te raden. Goedkoop kan in veel gevallen, ook bij de zonnepanelen, soms duurkoop zijn.

Via onze site wordt deze vraag vaak gesteld. Als u zoekt op internet ziet u vaak lastige berekeningen of wordt er gevraagd dat u direct een pakket kunt kiezen.

We weten dat iedere situatie weer anders is en willen wij geen illusie schetsen. Om een indicatie te geven voor de totale prijs en de kosten voor het installeren van zonnepanelen op uw dak, kunt u onze calculator gebruiken om zo uw ideale systeem samen te stellen.  U kunt bijvoorbeeld aangeven hoeveel zonnepanelen u op uw dak kwijt kunt en welke soort omvormer u wenst bij uw zonnepanelen installatie.

De prijzen die op onze website worden vertoond worden berekend van een vergelijkbaar zonnepanelensysteem dat wij de laatste 6 maanden hebben gerealiseerd. U krijgt hiervoor een minimumprijs om ook rekening mee te houden. Ook een maximumprijs van een gemiddelde geïnstalleerd zonnepanelen systeem.

Veelgestelde vragen

Waarom is er zoveel verschil tussen de opgegeven minimum en maximum prijs?

Elke situatie vraagt om een aanpak dat weer anders is. U kunt hierbij denken aan kabellengtes en de type dankhaken en ballast. Maar ook rekening houden met Wifi- uitlezing en valbeveiliging voor de monteurs etc.. Dit zijn een aantal redenen waarom de kosten en de totale prijs zo enorm uiteen lopen met elkaar.

Is er een terugverdientijd te berekenen?


Als u een terugverdientijd wilt berekenen is dit erg afhankelijk van meerdere factoren. Bijvoorbeeld het te verwachten opbrengst. Ook het aantal kWh van uw  zonnepaneel systeem. Eigenlijk ook met deze data kunnen we onmogelijk berekenen hoeveel het precies per zonnepaneel gaat opleveren op basis van een aantal gemiddelden.  Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar;

  • Plaats waar de panelen staan.
  • Naar de hellingshoek, en omgeving.
  • Afstanden
  • Waar moet de stroom naar toe worden getransporteerd.

U kunt sneller teleurgesteld worden als u denkt dat u meer rendement per paneel verwacht in plaats van wat de realiteit is. Zoals u ziet aan de punten hierboven zijn er teveel factoren die we niet in de hand hebben, vandaar is een rendementsberekening eigenlijk altijd onrealistisch.

Helaas is het nog niet gelukt om goede foto’s van

– uw meterkast
– uw panlatten
– uw beplanting
– kabeltrajecten etc te verkrijgen via google satellietfoto’s

Waarom kan er niet gekozen worden voor materiaal zonder installatie?

De prijsberekening is gebaseerd op eigen installaties. We leveren eigenlijk altijd via onze aangesloten specialisten in zonnepanelen. We willen voorkomen dat zelf installateurs de verkeerde spullen geleverd krijgt. Het is zonde als een systeem niet blijkt te passen of uiteindelijk onvoldoende stroom oplevert. Wij denken, alleen door kwaliteit te bieden sluit je toeval uit.


Rate this post