Wat zijn de kosten of de prijs van zonnepanelen?

','

'); } ?>

Wat kosten zonnepanelen?

U wilt zonnepanelen aanschaffen? Dat is niet zo gek. Veel mensen zien in dat je veel kunt besparen en sparen als je zonnepanelen aanschaft. Toch zijn er een aantal vragen waar consumenten mee zitten. Zoals “hoeveel kost het als u zonnepanelen wilt aanschaffen?” Het is verstandig om inzicht te krijgen in de gemiddelde prijzen en om te weten wat het gemiddeld kost, de zonnepanelen.

Prijzen zonnepanelen

De prijzen kunnen variëren en zijn in de afgelopen jaren enorm gedaald. Ook kunnen consumenten nu profiteren van een subsidie bij de overheid. Voor een zonnepaneel systeem van ongeveer 10 zonnepanelen met een gemiddeld  vermogen 2.500 Wattpiek (Wp) betaalt u ongeveer € 4.000 tot € 5.000 euro. Deze prijs is inclusief installatie en omvormer bijberekend.

De exacte kosten van de zonnepanelen kunnen natuurlijk verschillen per situatie. Een huishouden bijvoorbeeld, die verbruikt gemiddeld per twee personen gemiddeld 3.400 kiloWatt uur (kWh) per jaar aan energie. Om aan deze energiebehoefte te voorzien is een systeem nodig van in totaal ruim 4000 WattPiek (Wp) .

De gemiddelde kosten van zo’n systeem ligt al snel rond de 8000 euro. Om iets specifieker te zijn; € 7.600,- deze prijs is weer inclusief omvormer en installatie.

Waar moet ik rekening mee houden?

Hieronder ziet u een overzicht van het gemiddelde elektriciteitsverbruik voor verschillende huishoudens per jaar, het benodigde aantal Wp, het benodigde aantal panelen en de kosten en baten die hier gemiddeld bij komen kijken.

Overzicht: Kosten & Prijs zonnepanelen

Indien u een groot huishouden heeft van ongeveer 5 personen kunt u het beste rekening houden met de volgende factoren:

  • Vermogen van de zonnepanelen; ongeveer 6k Wp (6.000 Wp) Dit op basis van 20 zonnepanelen met een vermogen van 300 Wp Per stuk
  • Het gemiddelde energieverbruik wat u gebruikt: 5.300 kWh per jaar.
  • Kosten zonnepanelen systeem; Ongeveer € 11.300 euro. Deze prijs is gebaseerd op de kosten voor een omvormer plus installatie. (inclusief)
Zonnepanelen kosten berekenen | Offerte aanvragen
Het is ook zeker van belang om in te schatten hoeveel zonnepanelen u op uw dak kwijt kunt en dus kunt plaatsen. De afmeting van de zonnepanelen zijn gemiddeld genomen 1.5 kilometer. Op een gemiddeld schuin of hellend dak kunt u ongeveer 20 zonnepanelen plaatsen. Als u te weinig ruimte heeft kunt u bepalen of er minder panelen komen op uw dak. Het plaatsen van zonnepanelen zijn slechts gedeeltelijk en er voor bedoeld om energiebehoefte te voorzien. U kunt alsnog veel winst behalen of veel kosten besparen. Ookal is het in het begin misschien een grote prijs investering.

De prijs van deze zonnepanelen zijn dus grotendeels ook afhankelijk van andere factoren. Denk aan bijvoorbeeld het soort zonnepaneel. Denk ook aan de kosten van de installateur en het vermogen dat de panelen uiteindelijk kunnen leveren. Voordat u dus zonnepanelen op uw dak wilt plaatsen is het belangrijk om de exacte kosten bereken. Uiteraard kunt u het beste een offerte aanvragen om de prijs te weten van zonnepanelen-specialisten in uw regio.
Rate this post