Het verhaal van Kim en André Stan over zonnepanelen

Steeds meer gezinnen plaatsen zonnepanelen. Daarom zijn wij van zonnepanelengids.com op zoek gegaan naar gezinnen die onlangs zonnepanelen hebben geplaatst. Met deze verhalen willen we u helpen met de keuze voor zonnepanelen. Welke zonnepanelen hebben deze gezinnen bijvoorbeeld geplaatst en hoe bevalt het hen?

In het interview van vandaag: Kim en André Stan

Kennismaking

Kim(28) en André(33) wonen al 5 jaar samen in een mooi appartement in het oosten van Den Haag. In 2016 zijn ze gelukkig getrouwd. André woont sinds 2011 in Nederland en leerde al snel Kim kennen. Kim werkt bij een kinderdagverblijf en André werkt bij een kozijnenbedrijf in Den Haag.

Jullie hebben sinds een half jaar zonnepanelen, waarom hebben jullie deze laten installeren?

“Via een kennis hoorden wij over het installeren van zonnepanelen en de voordelen ervan. Wij hebben ons toen via verschillende kanalen laten informeren en hebben uiteindelijk deze dan ook geplaatst. Voor ons is het enorm fijn dat we zonnepanelen hebben, want we besparen flink op de kosten. Over een paar jaar hebben we de kosten eruit en zullen we steeds meer richting een nul woning gaan.”

Willen jullie hier dan voor altijd blijven wonen?

“De toekomst is onzeker, maar dat zal bij veel gezinnen zo zijn. We hebben natuurlijk een kinderwens, maar we hebben nog een kinderkamer hier in ons appartement. We hoeven hier dus voorlopig niet weg. Wat we wel adviseren is dat je hier wel goed over nadenkt. Wanneer je van plan bent minder dan twee jaar in je appartement of huis te blijven wonen is het eigenlijk zonde om zelf zonnepanelen te plaatsen. Dit kan bij huurappartementen of huurhuizen natuurlijk anders zijn, als de huurbaas hier voor betaalt.”

Hoe hebben jullie de keus gemaakt voor zonnepanelen?

“Wat wij vooral gedaan hebben is heel veel informatie opgevraagd bij verschillende bedrijven en op internet gezocht. Omdat we hier voorlopig nog niet weg willen, wilden we zeker zijn van de kwaliteit van de zonnepanelen! We hebben verschillende bedrijven offertes laten maken en ook zijn er enkele bedrijven langsgeweest. Hier hebben wij niets voor moeten betalen. Zo konden wij de juiste keus maken, waar we tot nu toe nog steeds heel erg blij mee zijn.

Vaak zijn vergelijking sites niet te vertrouwen, maar als ze zeggen dat bedrijven de offertes maken, kun je er gerust van zijn, dat dit betrouwbaar is.”

Hebben jullie nog tips voor mensen die zonnepanelen willen aanschaffen?

“Kijk vooral erg goed rond naar de mogelijkheden en soorten zonnepanelen. Wij hebben zelf voor monokristallijn zonnepanelen gekozen, omdat deze soort binnen onze wensen en budget viel.”

Zonnepanelen_offerte_vergelijken

Vragen of hulp nodig?

Lisa Verhoeven
Zonnepanelen Expert
info@zonnepanelengids.com
Rate this post