merken zonnepanelen

Merken zonnepanelen

De wereld rondom energie blijft zich ontwikkelen, in het bijzonder op het gebied van duurzaamheid. Daardoor groeit het aantal aanbieders en merken van zonnepanelen in snel tempo. Omdat het lastig is om betrouwbare gegevens te vinden over de verschillen tussen diverse merken zonnepanelen, vindt u op deze pagina valide informatie. Zo kunt u te weten komen wat de beste zonnepanelen zijn.

Het overgrote deel van de zonnepanelen wordt geïmporteerd uit China: Chinese fabrikanten domineren de markt. Wanneer u goedkope zonnepanelen tegenkomt, komen deze in de meeste gevallen van relatief kleine Chinese fabrikanten. Deze beschikken over het algemeen over een beperkte testafdeling en beperkte Research & Development.

Bij deze merken krijgt u vaak een flinke garantie die kan oplopen tot wel 10 jaar. Het is echter de vraag of deze bedrijven tegen die tijd nog bestaan. Hiermee neemt u dus een risico en wellicht is het verstandiger om te investeren in een A-merk.

Wat zijn de A-merken fabrikanten?

Zonnepanelen

Veel bedrijven uit China leveren prima kwaliteit, maar omdat niet alle kleine bedrijfjes de mogelijkheid hebben om panelen voldoende te testen, kan de kwaliteit van een lager niveau zijn. We hebben een betrouwbare lijst samengesteld met de top 10 merken zonnepanelen. Hier kwam de volgende top 3 uit:

  1. Solar Frontier SF170-S
  2. Renesola Virtus ll255 WP
  3. NSP D6P260B3A

Omvormers

Naast zonnepanelen, zijn er ook diverse merken omvormers. Fabrikanten kunnen meerdere soorten omvormers aanbieden. Echter, een fabrikant kan een goede omvormer van type A maken, maar dit betekent niet dat type B van dezelfde fabrikant ook goed is. Bij omvormers is het daarom van belang om te kijken naar het type omvormer en niet enkel naar het merk. De beste omvormers van dit moment zijn:

  1. SMA 20000TL HE-10
  2. Growatt 20000TL-HE
  3. Diehl AKO Platinum 16000 R3

Er is een minimum aan vermogen dat opgewekt moet worden alvorens een omvormer begint te werken. Er is daarom een aparte lijst met de beste omvormers die al bij een lagere opbrengst werken en mogelijk dus beter geschikt zijn bij bewolkt weer. De top drie hiervan is:

  1. StecaGrid 3600
  2. Goodwe GW4000-SS
  3. Growatt 5000MTL

Mocht u meer willen weten over een bepaald type omvormer of merk zonnepaneel, vraag dan 6 gratis offertes aan!

Vragen of hulp nodig?

Lisa Verhoeven
Zonnepanelen Expert
info@zonnepanelengids.com
4.5/5 - (15 stemmen)