Zonnepanelen merken

REC Solar

REC (Renewable Energy Company) is een Noorse Zonnepanelen- producent. REC is opgericht in 1997 en is nu één van de marktleiders in het genereren en omzetten van zonne-energie. Tot op heden zijn er meer dan 15 miljoen zonnepanelen  geproduceerd. Eerst wilde REC zich richten op energie opgewekt door waterkracht, maar zag dat dit al in overvloed werd gebruikt in de industriële sector. Daarom zijn ze zich gaan focussen op zonne-energie, aangezien dit in de jaren ’90 nog in de kinderschoenen stond. REC heeft 100% van de bedrijfskolom in eigen handen, want ze produceren ook alle losse onderdelen waar de zonnepanelen uit bestaan, zoals het silicium.

Keurmerken

REC beschikt over de belangrijkste certificaten zoals de ISO certificaten evenals de TÜV certificaten. In totaal heeft REC 13 certificaten, waaronder een Nederlands certificaat van de Zonnekeur. In 2015 heeft REC de Inter Solar Award 2015 gewonnen; deze award wordt één keer per jaar vergeven aan het bedrijf dat zich van de concurrentie onderscheidt op het gebied van het vermogen van de zonnepanelen.

Soorten producten

REC heeft 2 soorten polykristallijn zonnepanelen, genaamd de REC Twinpeak en REC Peak Energy. Deze zonnepanelen van de Twinpeak series zijn beschikbaar van 265 Wp tot 280 Wp en de Peak Energy serie is beschikbaar van 240 Wp tot 265 Wp. Mocht u een zonnepaneel van REC willen aanschaffen en u regelt een gecertificeerde installateur, dan krijgt u nog eens 2 jaar extra productgarantie bij het zonnepaneel. Er zijn zonnepanelen beschikbaar voor particulieren, bedrijven en elektriciteitscentrales. REC geeft 10 jaar productgarantie en 25 jaar vermogensgarantie. Na 10 jaar moet er nog minimaal een vermogen van 90% zijn en na 25 jaar minstens 80%.

vergelijk zonnepanelen offertes

Vragen of hulp nodig?

Lisa Verhoeven
Zonnepanelen Expert
info@zonnepanelengids.com