Zonnepanelen

','

'); } ?>

Update: Subsidies zonnepanelen 2017

Er is enorm veel te doen rondom groene energie. Niet alleen huishoudens, maar ook verenigingen, bedrijven en organisaties plaatsen zonnepanelen. Vaak wordt dit gedaan om het imago te stimuleren. Er is namelijk niets milieubewuster dan het plaatsen van zonnepanelen.

Beschikt u of bijvoorbeeld uw vereniging nog niet over zonnepanelen? De overheid geeft subsidies uit voor zonnepanelen. Benieuwd of u er voor in aanmerking komt? Zonnepanelengids.com heeft de voorwaarden op een rijtje gezet.

Veranderingen

In 2017 is het nog steeds mogelijk om subsidie te krijgen voor zonnepanelen. Helaas is er nog niets specifieks bekend over de veranderingen voor de subsidies in 2017 en later. Zodra deze bekend worden zullen wij hier uiteraard een blog over plaatsen.

Wat we wel met zekerheid kunnen zeggen is dat de asbest regeling nog steeds van kracht is. Hiermee bedoelen we dat sportverenigingen en boeren in Friesland met asbest in hun dak, nog steeds een subsidie kunnen ontvangen. Ze ontvangen een vergoeding vanuit de overheid voor het verwijderen van asbest en deze te voorzien van zonnepanelen. Hiermee worden de verenigingen en boeren gestimuleerd zo snel mogelijk hun dak te vervangen en gebruik te gaan maken van groene energie.

zonnepanelen opbrengst

 

Overzicht subsidies zonnepanelen 2017

Kort samengevat, dit is de huidige subsidieregeling voor zonnepanelen in 2017.

Agrariërs ‘Asbest Eraf, Zonnepanelen Erop’ (alleen in Friesland), SDE+ 2017
Grote bedrijven MIA, VAMIL, KIA, EIA, SDE+ 2017
MKB-ers MIA, VAMIL, KIA, EIA, SDE+ 2017
Particulieren Geen subsidie
Sportverenigingen Energiebesparing en Duurzame Energie (RVO)
VvE’s Geen subsidie

Echter kan er hier natuurlijk nog veel in veranderen. Zo heeft de politiek veel invloed.

Voordelen particulieren zonnepanelen

Zoals u ziet ontvangen particulieren geen subsidie. Maar waarom is het installeren van zonnepanelen dan toch zo interessant. We sommen een paar voordelen op:

  1. Kosten besparen

Door gebruik te maken van zonne-energie dalen de kosten van je energierekening.

  1. Goed voor de toekomst

Het installeren van zonnepanelen is natuurlijk goed voor de toekomst. Er zullen steeds meer particulieren gebruikt maken van groene energie, en u kunt er een van zijn!

  1. Snelle terugverdientijd

Het installeren van zonnepanelen kost geld, maar de terugverdientijd van zonnepanelen is redelijk snel! Natuurlijk verschilt dit per systeem. Wel is het zo dat u altijd een voordeel zal halen uit de aanleg van zo een duurzaam systeem.

Meer weten over zonnepanelen? Een expert kan u altijd te woord staan. Heeft u vragen over de kosten of weet u niet zeker of u in aanmerking komt voor een subsidie? Vraag hier gratis tot wel zes offertes aan!

 

Vragen of hulp nodig?

Lisa Verhoeven
Zonnepanelen Expert
info@zonnepanelengids.com
4.2/5 - (9 stemmen)