Nieuw soort zonnepanelen

','

'); } ?>

Over de kwaliteit van zonnepanelen.

Tegenwoordig investeren veel mensen in zonnepanelen en daardoor groeit het aanbod ook enorm. Maar er zijn daardoor ook veel verschillen in kwaliteit. Hoe kun je precies het verschil zien? Daar gaan we in dit artikel verder op in. Nou het verschil kun je dus niet zien en niet meten. Althans je kunt het aan het eind pas meten als je de energie terug krijgt.

Materialen

Het verschil zit hem in het gebruik van materialen, de toepassing van de materialen en de manier waarop je met de materialen omgaat.

Hoe kun je als consument het verschil zien?

Hoe weet je als consument zijnde dat de juist materialen zijn gebruikt? Consumenten zijn immers niet aanwezig geweest in de fabriek. Gemiddeld duurt de volledige keuring van zonnepanelen ongeveer drie maanden. Consumenten moeten gemiddeld 20 jaar lang van hun zonnepanelen kunnen genieten.  Helaas kan het daarom niet korter dan in de 3 maanden tijd worden getest of zonnepanelen ook daadwerkelijk 20 jaar meegaan.

Bij de testen wordt er dus getest met allerlei weersomstandigheden en 20 tot 25 jaar zonlicht. Er wordt getest met een aantal vrij agressieve methoden die worden losgelaten op de zonnepanelen.

Bouwkundige testen.

 

Er wordt o.a getest om te kijken of zonnepanelen bestendig zijn tegen extreme weersomstandigheden zoals wind en hagel.  Bijvoorbeeld hagel- testen; dan worden er daadwerkelijk hagelstenen geschoten op de panelen. Na deze testen wordt er gekeken of de zonnepaneel modules nog steeds veilig blijven bij mechanische belasting.

 

Certificering panelen

Na deze testen willen we graag een certificering hieraan geven. Daarom is er een website in het leven geroepen om te kijken of de belangrijkste onderdelen van zo’n installatie ook getest zijn en worden voorzien van de juiste papieren. Hierdoor kunnen consumenten beter zien of hun zonnepaneleen wel aan een bepaalde kwaliteitsnorm voldoet.

Wat gebeurt er met slechte certificering van zonnepanelen?

Als zonnepanelen niet goed zijn getest of de kwaliteit slechter is dan verwacht, kun je  een enorme terugval zien in de energie- opbrengst van de zonnepanelen.  Terwijl zonnepanelen eigenlijk 20 jaar lang dezelfde kwaliteit moeten leveren. Dus een behoorlijk verschil. Kijk daarom altijd of de zonnepanelen goed zijn getest.

AEG Shinetime
Amerisolar Solar Clarity
Astronergy Solar Frontier
Atersa Solar World
Axitec SolarPark
Axsun Solarwatt
BYD Stion
Bauer Sunhappy
Benq Sunpower
Bisol Sunrise
Boviet Solartech
CNPV Suntech
CSUN Trina Solar
Conergy TrunSun
DMEGC Winaico Yingli
Eging PV ZNShine Solar
Gintech  
Gista  
IBC  
Solar  
JA Solar  
LG  
München  
Solar  
NSP  
Panasonic  
Qcells  
Renesola  
S-energy  
Sharp  
zonnepanelen offertes vergelijken

Meer informatie over onze merken?

Wilt u meer informatie over zonnepanelen kopen? Neem in dat geval contact met ons op of kijk veder op onze website.

Vragen of hulp nodig?

Lisa Verhoeven
Zonnepanelen Expert
info@zonnepanelengids.com
5/5 - (6 stemmen)