Zonnepanelen

Zonnefietspad in Ede

Zonnepanelen worden niet alleen op daken van gebouwen geplaatst. De panelen worden tegenwoordig overal toegepast. Zo is het eerste verwarmde, volgens de gemeente van Ede, zonnefietspad ter wereld in Ede gelegd. Dit in combinatie met het bestaande warmtenet zorgt voor een enorme impuls in groene energie in de gemeente Ede.

U vraagt zich waarschijnlijk af: Hoe kan een fietspad zonne-energie of warmte opwekken? Dan gaan ze toch kapot? De panelen zijn zo ontworpen dat gemakkelijk een aantal fietsers tegelijkertijd over de panelen kunnen fietsen. Ook kunnen voetgangers zonder enkele problemen gebruik maken van dit stukje “weg”.

Zonnepanelen in het fietspad

Het nieuwe stukje technologie is te vinden in de Bovenbuurtweg in Ede. De bedoeling van de zonnepanelen is het verwarmen van de naastgelegen slimme fietspaden, deze aan te drijven en daarmee sneeuw- en ijsvrij te houden in de winter. De nieuwe panelen leveren voldoende energie om per jaar dit systeem draaiend te houden. Door de aanleg van deze panelen is het gehele fietspad energieneutraal.

zonnefietspad

Wat zijn slimme fietspaden?

De slimme fietspaden in Ede zijn op maandag 5 september 2016 officieel geopend. Slimme fietspaden reageren op kou en houden zichzelf warm. De nieuwe panelen ondersteunen dit dus nu. Er wordt bij het gehele fietspad gebruikt gemaakt van de omgevingswarmte van het groene warmtenet om te zorgen dat je kunt blijven fietsen, ook al is het glad. Ede beschikt over een groot groen warmtenet wat over een groot deel van de stad al in aangelegd. Warmtebedrijf Ede stookt resthout snippers uit eigen bossen en Edese tuinen. Hierdoor zal de ‘groene warmte’ via geïsoleerde leidingen naar woningen en bedrijfspanden gaan voor het gebruik ervan.

Bent u ook zo enthousiast over zonnepanelen en groene energie? Vraag gratis tot wel zes offertes aan!

Zonnepanelen_offerte_vergelijken

Vragen of hulp nodig?

Lisa Verhoeven
Zonnepanelen Expert
info@zonnepanelengids.com
5/5 - (4 stemmen)