Zonnepanelen op de camper

De zon breekt dezer dagen veel door en het is pinksterweekend! Dat betekent dat weer veel families erop uit trekken met hun caravan of camper. Maar? Wat als u uw telefoon wilt opladen en er geen stroompaaltje in de buurt is? Door zonnepanelen te installeren op het dak van uw camper, heeft u altijd en overal stroom, ook als u onderweg bent!

Zonnepanelen op het dak

Voor klein verbruik in de camper kunt u een paar zonnepanelen op uw dak plaatsen. Maar hoeveel zonnepanelen moet u plaatsen? En hoeveel wekken deze panelen op? Is dit wel genoeg?

Om al uw vragen te beantwoorden hebben wij voor u een aantal feiten op een rijtje gezet.

Zonnepaneel op een camper, hoeveel Watt?

Vaak twijfelen camper eigenaren tussen het aantal zonnepanelen dat ze willen aanschaffen. Kiest u voor een zonnepanelen, of gaat u voor meerdere panelen?

Ons advies is dat vaak 1 zonnepaneel genoeg is voor klein gebruik. Met klein gebruik bedoelen we wanneer er met de zonnepanelen een klein koelkastje, wat licht en wat andere elektra stroomvoorziening nodig heeft. Als u van plan bent meer apparaten aan te sluiten en te voorzien van stroom kunt u beter kiezen voor meerdere zonnepanelen. Vaak zelfs wel 3 of 4. Een klein zonnepaneel zal 150 Watt zijn. Mocht u er een kiezen van 200 Watt is dat natuurlijk net iets beter.

Waar bestaat een zonnepanelen set uit – camper?

Een normale set van zonnepanelen op de camper bestaat uit:

  1. een zonnepaneel of meerdere zonnepanelen
  2. een automatische laadregelaar
  3. weers-bestendige bekabeling, voor wanneer u bijvoorbeeld hevige onweers- of regenbuien meemaakt
  4. montage materiaal, afleesunit en instructie van deze componenten die op elkaar zijn afgestemd.

Zoals u ziet, is het installeren van deze zonnepanelen enorm gemakkelijk en hoeft er in de meeste gevallen geen professional ingehuurd te worden. Wilt u het liever toch door een professional laten installeren? Vraag vrijblijvend offertes aan!

Voordelen zonnepanelen op camper

Het installeren van zonnepanelen op een camper is vaak eenvoudig en snel gebeurd. Dit is te danken aan de grootte van de panelen en de gemakkelijke installatie. Wanneer de installatie klaar is, zijn de panelen vaak direct klaar voor gebruik. U kunt dus zelfs de dag voor u op vakantie vertrekt nog panelen installeren! Ook is er sprake van een enorm lange levensduur van deze panelen en u bent niet meer afhankelijk van een stroompaaltje of een generator!

Accu opladen

Bent u onderweg en zijn uw zonnepanelen ongebruikte energie aan het laden? Zorg ervoor dat u deze stroom kunt opslaan op een accu. Zo gaat er niets van deze stroom verloren en kunt u gemakkelijk en snel apparaten opladen. U kunt vaak meerdere accu’s volledig opladen!

Zonnepanelen plaatsen op uw camper? Vaak hebben professionals voor u het antwoord op al uw vragen, dus ook over het installeren van zonnepanelen op uw camper. Zorg ervoor dat u een juiste aankoop doet en vraag vrijblijvend tot wel zes offertes aan! Samen met een professional komt u er gegarandeerd uit en kunt u genieten van uw campervakantie!

Zonnepanelen_offerte_vergelijken

Vragen of hulp nodig?

Lisa Verhoeven
Zonnepanelen Expert
info@zonnepanelengids.com
Rate this post