','

'); } ?>

Waar moet ik op letten bij de aanschaf van zonnepanelen?

Er zijn een aantal factoren waarop u moet letten als u zonnepanelen wilt gaan aanschaffen. Eén van de belangrijkste factoren is het aantal zonnepanelen dat u gaat kopen. Daarnaast zijn onder andere de afmeting van uw dak, het budget en gezinsgrootte van belang.

In Nederland verbruikt een gemiddeld gezin jaarlijks ongeveer 3.500 kWh aan stroom. Afhankelijk van het soort zonnepaneel dat u gebruikt kunt u gemiddeld 18 zonnepanelen gebruiken om één gezin te voorzien van groene stroom. Als u meer stroom opwekt dan dat u verbruikt, kunt u deze stroom terug verkopen aan de stroomleverancier. Het is dus financieel een zeer interessante investering voor de toekomst.

De volgende stap is het kijken naar wat voor soort zonnepanelen u gaat aanschaffen en welke omvormer erbij past. Er zijn 3 types zonnepanelen waaruit u kunt kiezen: monokristallijn zonnepanelen, polykristallijn zonnepanelen en dunne film zonnepanelen. Monokristallijn en polykristallijn lijken veel op elkaar qua lichtopvang en prijs, maar toch is de monokristallijn net iets beter en daardoor net wat duurder. De dunne film zonnepanelen zijn het goedkoopst van het stel. Hoewel het rendement van deze panelen aanzienlijk minder is dan bij mono- en polykristallijn, verliezen ze niet veel kracht bij temperaturen van boven de 25°C.

Als u de keuze hebt gemaakt voor een type zonnepaneel, kijkt u daarna naar welke omvormer u moet aanschaffen zodat u de opgewekt stroom kan omzetten in geschikte stroom die u thuis kunt gebruiken.

Bij het aanschaffen van het zonnepanelensysteem is het belangrijk dat u let op de aanwezigheid van een kwaliteitskeurmerk. Zorg daarnaast voor een vakbekwame installateur die ervoor zorgt dat de zonnepanelen goed zijn afgestemd op de omvormer, zodat u maximaal rendement uit u zonnepanelen kan halen.

Vragen of hulp nodig?

Lisa Verhoeven
Zonnepanelen Expert
info@zonnepanelengids.com