Hoelang gaan zonnepanelen mee?

Vrijblijvend & Gratis
Bespaar tot 40%
Échte specialisten
','

'); } ?>

Hoe lang gaan zonnepanelen mee?

Bij de installatie wordt meegegeven dat de levensduur van de panelen minstens 25 jaar is. Wat niet wil zeggen dat ze na 25 jaar nog op volle kracht functioneren. Met de jaren neemt het rendement wel wat af, wat betekent dat ze zonlicht minder goed kunnen omzetten in elektriciteit. Wanneer de panelen 10 jaar oud zijn, wordt vaak nog een rendementsgarantie gegeven van 80%. Na 10 jaar wekt een zonnepaneel dus nog 80% elektriciteit op in vergelijking tot de eerste dag. Veel producenten geven deze garantie mee tot 25 jaar na aanschaf. Dit wil zeggen dat na 25 jaar nog steeds 80% van het opgevangen zonlicht wordt omgezet in stroom.

Het voordeel van zonnepanelen is dat er geen beweging in zit en vrijwel onderhouds- vrij zijn. Ook worden zonnepanelen veel getest. Het is volgens test uitslagen gebleken dat deze niet snel kapot gaan.

Over het algemeen gaan ze dus erg lang mee. Het enige wat op kan treden is dat er verminderend energie kan optreden.

Onafhankelijk onderzoek heeft uitgewezen is dat er gemiddeld zonnepanelen een veroudering effect heeft na zo’n 25 jaar. Met andere woorden na 25 jaar zal een zonnepaneel nog 33% van zijn originele staat opleveren.

Vragen of hulp nodig?

Lisa Verhoeven
Zonnepanelen Expert
info@zonnepanelengids.com