Vrijblijvend & Gratis
Bespaar tot 40%
Échte specialisten

Zonnepanelen 250 Wp

Zonnepanelen schaf je aan wanneer je geld wilt besparen op je energierekening en tegelijkertijd de natuur een handje wilt helpen door groene stroom op te wekken. Tegenwoordig is het een prima investering om zonnepanelen aan te schaffen door het hoge rendement en de prijsdaling van zonnepanelen in de aflopen jaren. Wanneer je echter op zoek gaat naar een geschikt zonnepaneel voor jouw dak, kom je verschillende termen tegen. “Zonnepanelen van 250 wattpiek” is er daar zeker een van. Maar wat houdt dit precies in en hoeveel rendement behaal je nu uit deze zonnepanelen?

  Vergelijk #6 offertes ›    

250 WP zonnepanelen

Zonnepanelen van 250 wattpiek zijn de meest gebruikte zonnepanelen in Nederland. Door hun vermogen om genoeg energie op te wekken om een huishouden te voorzien van groene stroom, worden deze zonnepanelen vooral gebruikt bij gezinnen. De prijs van 250 wattpiek zonnepanelen ligt lager dan de prijs van 300 wattpiek zonnepanelen, kijkend naar de efficiëntie zien we ook een klein verschil. Een zonnepaneel van 250 wattpiek heeft een efficiëntie van 18%, terwijl een zonnepaneel van 300 wattpiek beschikt over een gemiddelde efficiëntie van 20%. Een zonnepaneel van 250 wattpiek kan een gezin van 4 personen van voldoende groene energie voorzien wanneer het gezin hier 19 zonnepanelen van aanschaft, een prima investering dus!

De prijs van 250 WP zonnepanelen

De prijs van zonnepanelen met een vermogen van 250 WP ligt vaak tussen de 200 en 300 euro. Let er wel op dat aanbieders soms met kortingen werken en het dus van belang is om meerdere aanbieders met elkaar te vergelijken. Mocht je een grotere partij zonnepanelen aanschaffen (meer dan 10) dan wordt er ook vaak een korting gegeven, waardoor je soms al 50 euro per zonnepaneel bespaart. Bekijk ook de installatiekosten en de prijs van de omvormer en houd er rekening mee dat een omvormer gemiddeld 8 tot 10 jaar meegaat en daarna dus aan vervanging toe is.

De voor en nadelen van 250WP zonnepanelen

Elk voordeel heeft zijn nadeel, dat geldt ook bij de 250 wattpiek zonnepanelen. Hoewel zonnepanelen van 250 wattpiek het populairst zijn in Nederland, behalen zij minder rendement dan zonnepanelen met een hoger wattpiek. Ook de grootte van het zonnepaneel speelt een rol; een gemiddeld 250 wattpiek zonnepaneel is rond de 1,6 vierkante meter, terwijl zonnepanelen met een hoger vermogen dezelfde afmeting heeft en toch meer energie opwekt. 250 wattpiek zonnepanelen worden meestal gemaakt van polykristallijn, een soort zonnecel dat net iets minder energie opwekt dan zijn concurrent: de monokristallijn. Toch is ook hier weer een voordeel uit te halen: er zijn ook 250WP zonnepanelen gemaakt van monokristallijn.

Aan de andere kant zijn er ook veel voordelen te behalen uit het 250 wattpiek zonnepaneel. Zo zijn 250WP zonnepanelen vaak goedkoper in aanschaf en wekken ze voldoende energie op voor een gezin. Doordat de prijs van de zonnepanelen, installatie en omvormer minder hoog is dan zonnepanelen met een hoger vermogen, heb je het zonnepaneel eerder ‘terugverdiend’. Wanneer je namelijk ongeveer 10 jaar groene stroom opwekt met zonnepanelen, heb je als gezin van 4 op jaarbasis ongeveer 990 euro verdiend. Dit betekent dat je na 10 jaar de aanschaf en installatiekosten van het 250WP zonnepanelen systeem (ongeveer 10.000 euro) hebt terugverdiend en hierna dus elk jaar een goede opbrengst hebt. Het rendement 250 wattpiek zonnepanelen is vaak hoog en ze zijn vaak kwalitatief net zo betrouwbaar als zonnepanelen met meer vermogen, waardoor ze minstens even lang meegaan dan zonnepanelen met een hoger rendement. Een prima keuze dus!

Zonnepanelen_offerte_vergelijken

Vragen of hulp nodig?

Lisa Verhoeven
Zonnepanelen Expert
info@zonnepanelengids.com

Gratis 6 Offertes vergelijken In uw Regio

Bespaar tot 40% in slechts 2 minuten