Zonnepanelen 300wp vergelijken

Vrijblijvend & Gratis
Bespaar tot 40%
Échte specialisten
','

'); } ?>

Zonnepanelen 300 Wp

Wanneer je de keuze hebt gemaakt om groene stroom op te wekken en geld te besparen op je energierekening, ga je op zoek naar informatie over zonnepanelen. Al snel kom je erachter dat er enorm veel zonnepanelen op de markt zijn, waarbij elke keer de termen “250 wattpiek” en “300 wattpiek” naar boven komen. Maar wat houdt dit nu precies in en hoe maak je de juiste keuze in wattpiek wanneer je een zonnepaneel gaat aanschaffen?

Wat betekent wattpiek?

Wattpiek is een meeteenheid die wordt gebruikt om het elektrische vermogen van een zonnepaneel aan te geven. Om te bepalen over hoeveel wattpiek een zonnepaneel beschikt, wordt er een onderzoek uitgevoerd dat voldoet aan de wereldwijde standaard. Een zonnepaneel van 300 wattpiek valt onder de klasse “hoger rendement zonnepanelen“, wat inhoudt dat deze zonnepanelen meer energie opwekken en een huishouden dus voorzien van voldoende energie.

300 Wp zonnepanelen

Zonnepanelen van 300 wattpiek zijn zonnepanelen met een hoger rendement dan de zonnepanelen van 250 wattpiek. Door hun vermogen om groene energie op te wekken met een vermogen van 300 wattpiek, kun je je dak voorzien van zonnepanelen die genoeg energie opleveren om het hele huishouden te voorzien van voldoende stroom. Een zonnepaneel van 300 wattpiek is vaak efficiënter dan een zonnepaneel van 250 wattpiek, omdat het zonnepaneel over een hoger vermogen beschikt en dus meer energie kan opwekken. Gemiddeld levert een zonnepaneel van 300 wattpiek een efficiëntie van 20% op, terwijl zonnepanelen met een lager vermogen vaak maximaal 18% opleveren.

De prijs van 300 wattpiek zonnepanelen

Een zonnepaneel van 250 wattpiek kost vaak 200 tot 300 euro. De prijs van zonnepanelen van 300 wattpiek ligt echter net wat hoger. Voor een zonnepaneel van 300 wattpiek ligt de prijs tussen 300 en 500 euro, waardoor je dus net wat meer betaalt. Houd er echter wel rekening mee dat deze zonnepanelen over meer vermogen beschikken en dus meer energie opwekken, waardoor je uiteindelijk een hoger rendement behaalt. Mocht je een grotere partij zonnepanelen aanschaffen (meer dan 10), dan wordt er vaak een korting gegeven waardoor je soms al 50 euro per zonnepaneel bespaart. Bekijk ook de installatiekosten en de prijs van de omvormer en houd er rekening mee dat een omvormer gemiddeld 8 tot 10 jaar meegaat en daarna dus aan vervanging toe is.

De voor en nadelen van 300Wp zonnepanelen

Hoewel zonnepanelen van 300 wattpiek over een hoog vermogen beschikken en vaak gemaakt zijn van de duurzame monokristallijn, heeft ook dit zonnepaneel toch enkele kleine nadelen. Zo zijn zonnepanelen van 300 wattpiek duurder in aanschaf, waarbij de prijs soms kan oplopen tot 450 euro per zonnepaneel. Toch heeft een zonnepaneel van 300 wattpiek ook veel voordelen, waaronder de opbrengst. Wanneer je 20 zonnepanelen aanschaft voor 11.000 euro en je gemiddeld per maand 1100 euro opbrengst genereert door jouw zonnepanelen, betekent dit dat je na 10 jaar de aanschaf- en installatiekosten hebt terugverdiend. Na deze tien jaar kun je dus optimaal profiteren van de opbrengsten die jij verkrijgt uit jouw zonnepanelen.

Bekijk ook:

Vindt hier meer informatie over de soorten zonnepanelen.

Wilt u toevallig zonnepanelen aanschaffen? Hier kunt u zonnepanelen kopen.

Vragen of hulp nodig?

Lisa Verhoeven
Zonnepanelen Expert
info@zonnepanelengids.com

Direct in uw regio, offertes vergelijken van Zonnepanelen Specialisten

Nu beginnen = volgende maand Rendement