Zonnepanelen 350wp vergelijken

Vrijblijvend & Gratis
Bespaar tot 40%
Échte specialisten

Zonnepanelen 350 Wp

Tijdens je zoektocht naar een geschikt zonnepaneel voor jouw woning kom je vaak het volgende tegen: “250 wattpiek”, “300 wattpiek” of “350 wattpiek” Maar wat is nu precies het verschil en wat houdt het verschil in wattpiek in voor de opwekking van zonne-energie op jouw dak?

Wattpiek is een meeteenheid die wordt gebruikt om aan te duiden over hoeveel elektrisch vermogen een zonnepaneel beschikt. Hoe hoger het aantal wattpiek is, hoe meer energie een zonnepaneel kan opwekken en hoe meer rendement jij dus kunt behalen. Om te bepalen hoeveel wattpiek jouw zonnepaneel nodig heeft om genoeg energie op te wekken om het energieverbruik in jouw woning te dekken, kun je het volgende sommetje gebruiken: Stel, jouw huishouden verbruikt per jaar 4100 kWh en elk zonnepaneel dat jij wilt aanschaffen wekt 350 wattpiek op. Hoeveel zonnepanelen van 350 wattpiek heb je dan nodig om jouw energieverbruik per jaar te dekken? 4100:350=11.7, wat neerkomt op 12 zonnepanelen. Mocht je nou wat ruimer willen berekenen, meer rendement willen behalen en eventueel energie terug willen leveren aan de leverancier; reken dan op 14 á 15 zonnepanelen.

Wat is de prijs van 350 wattpiek zonnepanelen?

Zonnepanelen die over een vermogen van 350 wattpiek beschikken zijn meestal polykristallijn of monokristallijn zonnepanelen. Deze zonnepanelen zijn gemaakt van de grondstof silicium en worden zo geproduceerd dat de zonnepanelen op maximaal energievermogen energie op kunnen wekken. De manier waarop een zonnepaneel geproduceerd is zorgt ervoor dat de prijzen tussen ieder zonnepaneel uit een kunnen lopen. Zo zijn zonnepanelen van monokristallijn net iets verder doorontwikkeld dan zonnepanelen van polykristallijn, waardoor deze dus duurder zijn in productie en vaak in aanschaf duurder zijn. Zelfs wanneer zonnepanelen over hetzelfde aantal wattpiek beschikken kan er een prijsverschil zijn. Wanneer je de prijzen van 350 wattpiek polykristallijn zonnepanelen vergelijkt met de prijzen van 350 wattpiek monokristallijn zonnepanelen, kom je al snel tot de ontdekking dat polykristallijn zonnepanelen net wat goedkoper zijn, wat zelfs tot 150 euro per zonnepaneel verschil kan maken. De gemiddelde prijs van een zonnepaneel van 350 wattpiek kan uiteenlopen van 200 tot 500 euro.

De voor en nadelen van 350 wattpiek zonnepanelen

350 wattpiek zonnepanelen behoren tot de “hogere kwaliteit zonnepanelen” omdat zij beschikken over een groot vermogen om zonne-energie op te wekken. Ook wordt er vaak een lange fabrieksgarantie van 15 jaar gegeven en wordt hun betrouwbaarheid gegarandeerd door een vermogensgarantie van soms wel 25 jaar! Binnen 10 jaar hebben jouw zonnepanelen genoeg energie opgewekt waardoor je de aanschaf en installatieprijs hebt terugverdiend. Een prima investering dus!

Het nadeel van 350 wattpiek zonnepanelen is dat deze vaak een groter oppervlakte in beslag nemen dan zonnepanelen met een kleiner vermogen, wat geen probleem is omdat de zonnepanelen over meer vermogen beschikken en je dus er dus minder van nodig hebt. De prijs in aanschaf kan voor sommige mensen ook een hele investering zijn, maar wanneer je je dan bedenkt dat deze zonnepanelen over meer rendement beschikken dan zonnepanelen met een lager vermogen, is dit zeker de overweging waard.

Bekijk ook:

Kijk hier voor meer soorten zonnepanelen.

350 wp zonnepanelen

Vragen of hulp nodig?

Lisa Verhoeven
Zonnepanelen Expert
info@zonnepanelengids.com

Direct in uw regio, offertes vergelijken van Zonnepanelen Specialisten

Nu beginnen = volgende maand Rendement