Zonnepanelen 400wp

Vrijblijvend & Gratis
Bespaar tot 40%
Échte specialisten

Zonnepanelen 400 Wp

Zodra je de beslissing hebt genomen om groene energie op te wekken en kosten te besparen op jouw energierekening, ga je op zoek naar een zonnepaneel dat bij jouw huishouden past. Een zonnepaneel dat genoeg energie opwekt om jouw woning ervan te voorzien, waarmee je een hoog rendement behaalt en je bijdraagt aan het milieu. Al snel kom je terecht bij 400 wattpiek zonnepanelen, ook wel “hoge kwaliteit zonnepanelen” genoemd. Wat zijn dit precies voor zonnepanelen en wat zijn de voor- en nadelen van deze zonnepanelen?

400 wattpiek zonnepanelen zijn, zoals eerder genoemd, zonnepanelen van hoge kwaliteit. Deze zonnepanelen beschikken over het meeste vermogen in vergelijking tot andere zonnepanelen op de Nederlandse markt. Zonnepanelen van 400 wattpiek beschikken over een hoog vermogen, waardoor ze genoeg energie kunnen opwekken om jouw hele huishouden of bedrijf te voorzien. 400 wattpiek zonnepanelen worden nog niet vaak in Nederland gezien, omdat 250 wattpiek zonnepanelen meestal de standaard zijn.

De prijs van 400 wattpiek zonnepanelen

De prijs van 400 wattpiek zonnepanelen ligt net wat hoger dan de prijs van zonnepanelen met minder vermogen. Dat is niet erg, want wanneer een zonnepaneel over meer vermogen beschikt wekt deze ook meer zonne-energie op, waardoor je een hoog rendement behaalt en in de kosten bespaart. De prijs van 400 wattpiek zonnepanelen kan net als bij zonnepanelen met een lager vermogen ontzettend uiteen lopen. Zo zijn er al zonnepanelen te vinden voor 800 euro per stuk, maar kunnen de kosten ook oplopen tot 2500 euro per zonnepaneel. Verdiep je dus goed in het verschil per zonnepaneel en informeer eventueel bij een zonnepaneelaanbieder bij jou uit de regio om je te voorzien van meer informatie.

De voor- en nadelen van 400 wattpiek zonnepanelen

Het grote voordeel van de 400 wattpiek zonnepanelen is dat deze over een hoog rendement beschikken en door hun hoge vermogen veel energie kunnen opwekken. Met een efficientie van gemiddeld 15,5% is dit een prima zonnepaneel. Daarnaast is de vermogensgarantie een groot voordeel. Wanneer je namelijk een zonnepaneel van 400 wattpiek aanschaft, ben je vrijwel zeker van 90% vermogen in de eerste 10 jaar en 80% vermogen na deze tien jaar. Dit betekent dat er weinig terugloop in vermogen is tegenover zonnepanelen die beschikken over minder wattpiek. Amerikaanse zonnepaneelbedrijven geven zelfs 25 jaar complete garantie op deze zonnepanelen, wat aangeeft dat zij compleet achter de 400 wattpiek zonnepanelen en hun efficiëntie staan.

Natuurlijk heeft ieder voordeel zijn nadeel, dat geldt ook voor de 400 wattpiek zonnepanelen. Door zijn grote afmeting en zware gewicht is dit zonnepaneel niet geschikt voor ieder dak. Met een afmeting van 2 bij 1,5 meter en een gemiddeld gewicht van tussen de 26 en 35 kilogram behoort dit zonnepaneel tot de heavy weights. Ook de omvormer zal van betere kwaliteit moeten zijn om de energie die dit zonnepaneel opwekt om te kunnen zetten in energie die jij thuis kunt gebruiken.

Het 400 wattpiek zonnepaneel is dus een prima zonnepaneel wanneer je wilt investeren in groene, schone energie en kosten wilt besparen op jouw energierekening. Een zonnepaneel met een hoog rendement, van hoge kwaliteit en met hoge opbrengsten: een prima keuze dus!

Bekijk ook:

Kijk hier voor meer soorten zonnepanelen.

Zonnepanelen 450 WP

Vragen of hulp nodig?

Lisa Verhoeven
Zonnepanelen Expert
info@zonnepanelengids.com

Direct in uw regio, offertes vergelijken van Zonnepanelen Specialisten

Nu beginnen = volgende maand Rendement