zonnepanelen breda

Breda springt financieel bij voor zonnepanelen

De gemeente Breda heeft beslist om een half miljoen euro uit te trekken om de rente op duurzame investeringen, waaronder onder meer zonnepanelen vallen, te betalen. Het einddoel van de investeringen? Het verduurzamen van de particuliere woningen in de gemeente. Op zijn minst gezegd een opvallend initiatief: Breda is de allereerste gemeente van Nederland die met een dergelijk plan van aanpak op de proppen komt.

De duurzaamheidslening, een initiatief dat al langer bestaat, geldt eigenlijk voor alle producten die duurzame energie opwekken of helpen bij het besparen. Het meest gekende product dat in deze categorie valt zijn zonnepanelen. Het zijn diezelfde zonnepanelen die van de duurzaamheidslening een doorslaand succes hebben gemaakt. Wie in de toekomst van plan is te investeren in zonnepanelen, of in andere producten die onder de duurzaamheidslening vallen, ziet dankzij dit initiatief van de gemeente Breda een leuke besparingsmogelijkheid.

Het is wederom een reden waarom u een investering in zonnepanelen zou kunnen overwegen. Dankzij de terugbetaling van de rente van de duurzaamheidslening, wordt de terugverdientijd van zonnepanelen nog eens sterk verkort. Het is dan ook één van de belangrijkste redenen waarom de gemeente met dit plan naar buiten komt. Dit is een argument dat ook wordt aangehaald door wethouder Paul de Beer (D66). 

Over het waarom van de timing van dit initiatief had Paul de Beer het volgende te vertellen “de afgelopen jaren zijn er tienduizenden zonnepanelen verschenen in de gemeente. Jaar na jaar steeds meer. Treffende voorbeelden zijn de scholen, waar door met ZonneWIJde en Jeugdland in Ulvenhout zwaar geïnvesteerd werd in deze vorm van duurzame energie. Helaas bleven de particuliere initiatieven al die tijd een beetje achterop hinken”.

De Beer vervolgt dat dankzij het half miljoen euro er diverse miljoenen euro’s duurzame investeringen renteloos gemaakt kunnen worden. In concrete cijfers komt dat neer op meer dan 300 huishoudens in Breda die op deze manier kunnen verduurzamen. Bent u zelf al een tijdje aan het overwegen zonnepanelen te installeren? Dan is deze financiële meevaller alweer een argument de stap te zetten.

Schrikt het organisatorische aspect u nog af? Geen zorgen, u bent niet alleen. Om die reden gaat de gemeente een samenwerking aan met diverse Bredase energiecoöperaties. Zo zullen BRES, BredaDuursaam en Anneville particulieren op weg helpen op organisatorisch vlak bij het installeren en aankopen van zonnepanelen. Een win-win situatie!

Heeft u nu zelf ook interesse of wilt u zelf zonnepanelen kopen? Klik dan op de button hieronder en ontvang vrijblijvend tot wel zes offertes van zonnepanelen-installateurs uit Breda, zodat u kan vergelijken!

Offertes zonnepanelen vergelijken

Vragen of hulp nodig?

Lisa Verhoeven
Zonnepanelen Expert
info@zonnepanelengids.com
5/5 - (3 stemmen)