','

'); } ?>

Zonnepanelen in Den Haag

Net als in diverse andere steden in Nederland, is Den Haag bezig aan een opmars van zonne-energie in de stad. Met ruim 5.000 zonne-energie installaties loopt Den Haag relatief gezien zelfs voorop ten opzichte van andere Nederlandse gemeenten. In Den-Haag zijn voornamelijk kleine installaties op daken van woningen terug te vinden. Daarnaast beschikt het Kyocera-stadion, de thuisbasis van voetbalclub Ado Den-Haag, over een zonnepanelendak.

4.9/5 - (11 stemmen)

Wanneer u woonachtig bent in Den Haag kunt u vanaf begin 2017 opnieuw subsidie aanvragen voor verduurzamende maatregelen aan de woning. Er is geld beschikbaar voor duurzame buurtinitiatieven, omdat het verhogen van de duurzaamheid in de stad en daarmee de toekomstbestendigheid van de stad een topprioriteit is. Projecten die in aanmerking voor de subsidie komen, zijn bijvoorbeeld het plaatsen van zonnepanelen op het dak van een school. Er is een bedrag van maximaal € 5.000 beschikbaar voor een project en is bedoeld voor advies- en proceskosten. Op dit aanvraagformulier leest u onder kopje 5 precies welk bedrag gebruikt kan worden voor welke kosten. Er zijn daarnaast verschillende voorwaarden, waarvoor we u graag doorverwijzen naar deze pagina.

Den Haag ligt aan de kust en kan daardoor rekenen op een hoop zonuren per jaar. Met ongeveer 1.750 zonuren per jaar scoort Den-Haag dan ook goed in vergelijking met andere Nederlandse steden. Dit is dus erg gunstig wanneer u woonachtig bent in Den Haag en zonnepanelen zou willen aanschaffen.