','

'); } ?>

Zonnepanelen in Amsterdam

Onze hoofdstad is een stad die duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan. U kunt op deze pagina zien waar in Amsterdam er al zonnepanelen zijn geplaatst. Het gebruik van zonne-energie wordt er dan ook zeker gestimuleerd. Het doel is om in 2020 zo’n 45.000 huishoudens te voorzien van zonne-energie. Op de Zonatlas kunt u zien of uw dak geschikt is voor het opwekken van zonne-energie.

In Amsterdam zijn diverse vormen van financiering en subsidie mogelijk voor mensen die over willen stappen op zonnepanelen. Voorbeelden hiervan zijn de Energielening Amsterdam en het Duurzaamheidsfonds. De Energielening is bedoeld voor mensen die willen investeren in energiebesparing en duurzame energie. Amsterdam biedt hiervoor een lening aan. Het Duurzaamheidsfonds draagt bij aan investeringen in projecten die bijdragen aan meer duurzaamheid. Naast deze initiatieven bestaat er een fiscale regeling voor zonne-coöperaties (huishoudens), is er de mogelijkheid tot teruggaaf van btw en is er gratis VvE advies beschikbaar. De gemeente van Amsterdam heeft de mogelijkheden van financiering en subsidies voor particulieren en bedrijven netjes op een rijtje gezet op deze pagina.

Wanneer u dus in Amsterdam woont en overstapt op zonnepanelen, kunt u profiteren van enkele financiële meevallers, naast de kosten die u al bespaart vanwege het zelf opwekken van energie. Bovendien scoort Amsterdam met 1.524 zonuren relatief goed.

Zonnepanelen Energie