','

'); } ?>

Zonnepanelen in Groningen

Groningen is een stad waar hard wordt gewerkt aan duurzaamheid. Al veel huishouden zijn voorzien van zonnepanelen en daarnaast wordt de Euroborg gebruikt als centrale voor zonne-energie. Op het dak van dit stadion liggen namelijk meer dan 1.000 zonnepanelen.

Inwoners worden door de gemeente Groningen gestimuleerd om zonne-energie op te wekken. Dit doet de gemeente door middel van een duurzaamheidslening. Daarnaast is er een tijdelijke regeling voor waardevermeerdering van woningen in de provincie Groningen. Dit bedrag kan oplopen tot maximaal € 4.000,-. Als particulier kunt u de btw op aanschaf en installatie terugvragen van de Belastingdienst.

.

.

Voor het plaatsen van zonnepanelen is in Groningen geregeld een omgevingsvergunning nodig. Indien het een monument of onderdeel van een beschermd stadsgezicht betreft, is er altijd een vergunning vereist. Op deze kaart kunt u eenvoudig zien waar in Groningen deze monumenten en beschermde stadsgezichten te vinden zijn. Een overzicht van de regels wanneer een vergunning vereist is, vindt u hier. Het aanvragen van een vergunning doet u hier.

Gemiddeld telt Groningen jaarlijks 1.415 zonuren. Ondanks dat dit lager dan het landelijke gemiddeld is, leveren zonnepanelen nog steeds veel rendement op. Bovendien wordt de overstap op zonnepanelen in Groningen (financieel) flink gestimuleerd.

zonnepanelen rendement
4.8/5 - (12 stemmen)