','

'); } ?>

Zonnepanelen in Nijmegen

De doelstelling van Nijmegen is om in 2045 een klimaatneutrale stad te zijn. Iedere inwoner kan daar een bijdrage aan leveren door middel van bijvoorbeeld het zelf opwekken van energie met behulp van zonnepanelen. Om inwoners te helpen werkt Nijmegen samen met diverse partijen en heeft het de Zonatlas ontwikkeld. Dit is een tool waarmee u kunt bekijken of uw dak geschikt is voor zonnepanelen.

Verder kunt u in Nijmegen een duurzaamheidslening aanvragen, zodat u kunt investeren in zonnepanelen. Met de duurzaamheidslening kunt u geld lenen tegen een aantrekkelijke rente (dit is het rentetarief van de SVN voor Duurzaamheidsleningen zoals die hier te vinden is), met als voorwaarde dat u dit geld investeert in energiebesparende maatregelen in en aan uw woning. Dit zorgt ervoor dat u energiezuiniger kunt wonen, geld bespaart en bijdraagt aan een duurzame toekomst!

Het is belangrijk dat u checkt of u voor de werkzaamheden een vergunning nodig heeft. Indien een vergunning nodig is, dan moet u die hebben voordat u de lening aan kunt vragen. Checken of u een vergunning nodig heeft, kan via het Omgevingsloket.

Met gemiddeld 1.374 zonuren wordt in Gelderland lager gescoord dan gemiddeld in Nederland. Echter hoeft dit niet problematisch voor u te zijn wanneer u zonnepanelen heeft of zonnepanelen aan wilt schaffen. Ook op bewolkte dagen wekken zonnepanelen tegenwoordig voldoende energie op.

zonnepanelen Nijmegen
4.7/5 - (8 stemmen)