','

'); } ?>

Zonnepanelen in Rotterdam

De gemeente Rotterdam is sterk bezig met verduurzaming van de stad. Samen met bedrijven, inwoners en diverse instellingen wordt hard gewerkt aan een toekomst met schonere energie. Duurzaamheid verbetert namelijk de concurrentiepositie van bedrijven in de stad en verhoogt de werkgelegenheid. Om Rotterdam te verduurzamen wil de gemeente ervoor zorgen dat steeds meer burgers, bedrijven en instellingen met zonne-energie aan de slag kunnen gaan.

 

 

De stad doet dit onder andere door bewoners te stimuleren, faciliteren en te ondersteunen. Dit zou moeten leiden tot 4.500 huishoudens die met zonnepanelen energie opwekken. Daarnaast worden woningcorporaties benaderd om mee te werken aan de vergroening van de stad. Dit zou moeten leiden tot minsten 1.500 extra woningen die duurzaam energie opwekken met behulp van zonnepanelen. Bovendien wordt hard gewerkt aan diverse pilots voor zonne-energie op maatschappelijk vastgoed en collectieve zonneprojecten. Een mooi voorbeeld hiervan zijn de zonnepanelen die op het Centraal Station van Rotterdam liggen.

Kortom, Rotterdam is een stad waar hard gewerkt wordt aan projecten met zonnepanelen om zo de stad duurzamer te maken. Dit is dus positief voor mensen die in Rotterdam wonen en zonnepanelen willen aanschaffen.

Met 1.459 zonuren per jaar, heeft de stad gemiddeld minder uren zon dan gemiddeld in Nederland. Echter werken de zonnepanelen van nu beter dan ooit en wordt er zelfs zonder zon nog energie opgewekt voor uw huis. Dit zorgt ervoor dat het energielabel van uw huis verbetert en daarmee de verkoopbaarheid.

Zonnepanelen in Rotterdam