','

'); } ?>

Zonnepanelen in Tilburg

Tilburg wil in 2045 een klimaatneutrale stad zijn en zet daarvoor grote stappen. Een van de dingen die ondernomen wordt, is het stimuleren van het zelf opwekken van energie door middel van zonnepanelen. Hierbij helpt Tilburg haar inwoners met advies, subsidies en leningen.

Op het gebied van energieadvies heeft Tilburg bijvoorbeeld diverse adviseurs die u al voor 15 euro persoonlijk kunnen adviseren. Daarnaast kan bij de rijksoverheid een subsidie voor particulieren aangevraagd worden, als u ervoor kiest om over te stappen op zonnepanelen. Bovendien werken steeds meer bewoners in de regio Tilburg samen om energie op te wekken en te besparen. In diverse wijken in de stad en dorpen in de omgeving zijn energiecoöperaties actief.

Zoals ook in andere gemeenten heeft ook Tilburg een duurzaamheidslening beschikbaar gesteld voor mensen die willen investeren in duurzaamheid. Er is een bedrag van 1 miljoen euro beschikbaar gesteld waarbij een lening een minimum van € 2.500,- en een maximum van € 15.000,- heeft. De rente over deze leningen bedraagt 2% en er is een afsluitprovisie van 0,9%. De looptijd van de leningen tot € 7.500,- is 10 jaar en voor leningen tussen € 7.500,- en € 15.000,- is de looptijd 15 jaar. Voorwaarde om in aanmerking te komen is onder andere dat uw huis een WOZ-waarde heeft van 350.000 of minder. Overige voorwaarden vindt u hier.

In Tilburg zijn er verder gemiddeld tussen de 1600 en 1650 zonuren per jaar. Hierin worden de zonnepanelen volledig benut. Ook wanneer het overdag bewolkt is leveren zonnepanelen vrijwel altijd energie.

5/5 - (5 stemmen)

Wilt u toevallig zonnepanelen aanschaffen? Kijk dan op onze pagina waar we tips geven die u kunnen helpen bij zonnepanelen kopen.