','

'); } ?>

Zonnepanelen in Utrecht

In Utrecht wekken steeds meer mensen energie op met behulp van zonnepanelen. De stad is enorm bezig met zonne-energie en dit heeft ertoe geleid dat de stad zichzelf zonne-energiestad van 2015 mocht noemen. Als u nieuwsgierig bent of uw dak geschikt is voor zonnepanelen, kunt u kijken op de Zonatlas of via onderstaande button contact opnemen.

 

 

Utrecht kent diverse initiatieven die het benutten van zonne-energie stimuleren. Voorbeelden hiervan zijn Samen Solar Leidsche Rijn,  Zonnig03.nl en een initiatief van Vereniging Eigen Huis. Verder is er met het Utrechts Platform Buurtstroom een platform opgericht dat het makkelijker maakt om deel te nemen aan zonne-energieprojecten. Voordeel hiervan is dat dit platform gratis en volledig onafhankelijk is voor mensen die willen deelnemen.

Daarnaast heeft Utrecht ook subsidies ter beschikking gesteld voor initiatieven die een aantoonbare bijdrage leveren aan het verhogen van het aantal zonnepanelen in Utrecht. Het aanvragen van deze subsidie kan hier.

Utrecht heeft gemiddeld 1.477 zonuren per jaar. Dit is lager dan het gemiddelde in Nederland. Doordat de zonnepanelen van tegenwoordig van zeer goede kwaliteit zijn, hoeft dit echter geen problemen op te leveren. Zonnepanelen werken beter dan ooit te voren en verhogen zodoende het energielabel en de waarde van uw huis.

vergelijk zonnepanelen online
5/5 - (11 stemmen)