Zonnepanelen kopen

','

'); } ?>

6 Tips Bij het Aanschaffen van Zonnepanelen

Als je zonnepanelen wilt kopen gaat u investeren in duurzame energie. We zien dat veel mensen niet weten waar ze precies op moeten letten. Daarom hebben we 6 tips opgesteld die u verder kunnen helpen.

 

 

TIP #1: Donkerblauwe zonnepanelen of zwarte zonnepanelen aanschaffen?

De eerste vraag die mensen zich stellen is of ze het beste donkerblauwe of toch zwarte zonnepanelen gaan kopen.

Bij donkerblauwe zonnepanelen speelt altijd de aluminium rand een rol. Sommige mensen vinden dit minder mooi staan op het dak. Daarom heeft het voor sommige mensen de voorkeur toch zwarte zonnepanelen aan te schaffen.

Is er een technisch verschil tussen zwarte zonnepanelen of donkerblauwe zonnepanelen?

Ja, er is een technisch verschil tussen de donkerblauwe en zwarte zonnepanelen. De zwarte zonnepanelen bevatten namelijk “monocellen” De donkerblauwe bevatten “polycellen”

Je kunt ook kiezen voor de dunne film zonnepanelen. Deze panelen worden ook wel CIS-Panelen genoemd. Voor de CIS-panelen is er meer oppervlak nodig maar daardoor kan ook het rendement iets hoger zijn.

Je kunt ook kiezen voor de dunne film zonnepanelen. Deze panelen worden ook wel CIS-Panelen genoemd. Voor de CIS-panelen is er meer oppervlak nodig maar daardoor kan ook het rendement iets hoger zijn.

TIP #2: Efficiëntie van de zonnepanelen

De meest belangrijke eigenschap van een zonnepaneel is de efficiëntie. Er zijn zonnepanelen met een gemiddelde efficiëntie van 17%. Ook zijn er zonnepanelen met minder efficiëntie van ongeveer 15%.

Via onze site zonnepanelengids.com kunt u gemakkelijk offertes opvragen. U kunt gelijk zien welke zonnepanelen het meest efficiënt zijn. Deze kunnen u helpen met een weloverwogen keus te maken bij het kopen van de zonnepanelen.

TIP #3: Welke capaciteit van de zonnepanelen nodig?

De capaciteit van de zonnepanelen worden in ‘Wattpiek’ of ‘Wp’ uitgedrukt. Een zonnepaneel met een capaciteit van 280 Wp levert meer rendement op dan een zonnepaneel van een capaciteit van 240 Wp. Een zonnepaneel van 240 Wp is wel goedkoper. Bij een beperkt dakoppervlak kunt u het beste zonnepanelen kopen met een hogere capaciteit. U kunt dan het beste kijken naar de eigenschap “capaciteit per vierkante meter”

Hoe hoger de waarde, hoe meer capaciteit u haalt uit uw dakoppervlak. Hierbij is het wel verstandig op te letten dat een zonnepaneel van 260 Wp van het ene merk niet altijd meer oplevert dan een paneel van 250 Wp van een ander merk.

Zonnepanelen kopen tips

 

TIP #4: Prijs per capiciteitseenheid

Indien u zonnepanelen gaat aanschaffen kijkt u natuurlijk niet alleen maar naar de prijs. Het is verstandig om niet alleen naar de prijs per zonnepaneel te kijken. Kijk wel naar de prijs per capaciteitseenheid. Een zonnepaneel van 270 Wp dat ongeveer € 220,- kost kan een stuk efficiënter zijn dan een paneel van 250 Wp dat ook ongeveer € 200,- kost.

Het kost namelijk € 0,78 per Wp en het tweede paneel levert weer € 0,80 per Wp.

TIP #5: Test uw zonnepanelen

We willen u adviseren om geen zonnepanelen aan te schaffen, die niet beoordeeld zijn door een testinstituut. Er zijn veel B-merken zonnepanelen die geassembleerd worden door onbekende fabrikanten. Alle onderdelen zijn los te koop op bijvoorbeeld een site als Alibaba. Deze zonnepanelen worden voor goedkoop aangeboden. Helaas zijn er veel verhalen te lezen van mensen die niet tevreden zijn over hun aankoop. Het is dus aan te raden om uw aankoop niet alleen op de prijs te baseren.

TIP #6: De afmetingen van de zonnepanelen

Zonnepanelen zijn er in 3 formaten:

  • 165 x 100 cm (standaard)
  • 150 x 100 cm (klein)
  • 125 x 100 cm (CIS, nog kleiner)

Het is vaak puzzelen om te kijken welk formaat zonnepanelen u het best kunt kopen. Je kunt hiervoor de rekentool gebruiken op onze website, zonnepanelengids.com.

Over het algemeen kunt u het beste grotere zonnepanelen kopen als u een groter dak oppervlak tot uw beschikking heeft. Grotere zonnepanelen hebben een hogere efficiëntie en meer capaciteit. Het is wel goed om te weten of alles past. U kunt het beste zonnepanelen kopen met een standaard formaat.

Kleinere zonnepanelen zijn alleen van toepassing als je er voor kiest te gaan voor dunne film zonnepanelen (CIS)

Er zijn meer punten waar u op kunt letten. U kunt op onze website lezen welke problemen er nog meer worden ondervonden bij het kopen van zonnepanelen.

Zonnepanelen_offerte_vergelijken