Nieuw soort zonnepanelen

','

'); } ?>

Dunne film zonnepanelen

Hoe meer je in de hoek van duurzame energie om je heen kijkt hoe moeilijker het wordt om te voorspellen waar je op den duur het meeste heil van kunt verwachten. in de zonne-energiesector lijkt de opkomst van het dunnefilm zonnepanelen foliezonnepanelen opvallend. Sommige denken dat dit het gaat worden.

We gaan het hebben over de gemiddelde opbrengst bij zonne-energie. Het grootste dunne film project van Nederland ligt op het dak van een bedrijfsgebouw in Schierenberg. Op 200 meter afstand op de grens van Duitsland.

<pclass=”blocky”>12 kilowatt dunne film installaties. Het zijn 280 zonnepanelen. Met bijbehorende elektrische omvormers die zonlicht in elektrische energie omzetten.

Dunne film zonnepanelen

Dunne film zonne-energie is weliswaar iets goedkoper dan de panelen met selenium. Toch kunnen deze zonnepanelen in totaal een kapitaal kosten.

In vergelijking valt het wel mee. De dunne film zonnepanelen die zijn in vergelijking met bekende blauw gekleurde selenium panelen eigenlijk nog wat gunstiger in prijs. Dus het is een behoorlijke investering maar zo’n paneel is bijvoorbeeld per paneel 43 watt als we een zelfde soort paneel in selenium zouden hebben dan hebben we bij wijze van spreken 150 watt ongeveer.

Dus als u een maximale opbrengst op de vierkante meters wilt realiseren kunt u het beste selenium nemen.

Op dit moment schommelt de opbrengst rond de 1300 watt. En dat keer 5, dan praat je toch snel over een opbrengst van ruim 6 kilowatt.

Omgerekend duurt het 20 tot 30 jaar voordat deze installatie zichzelf heeft terugverdiend. Voorlopig is dat heel wat minder dan die paar windmolens aan de andere kant van de grens.

Politieke steun

We zouden het leuk vinden als er meer politieke steun komt. Bijvoorbeeld dat de politiek meer interesse toont en vragen hun om eens te komen kijken hoe zo’n zonne-energie installatie kan functioneren en willen graag van gedachten wisselen over een mogelijke subsidie regeling voor Nederland want om zonne-energie grootschalig van de grond te krijgen is de komende jaren toch nog een stukje overheidssteun noodzakelijk.

Zonder extra overheidssteun lukt het gewoon niet zegt de zonne-energiesector. We hebben in Nederland een prima ontwikkel club ECN. Het is toch zonde dat we dan geen thuismarkt hebben. We hebben enthousiaste bedrijven, ondernemers die wel willen maar een klein beetje ondersteuning van Den Haag hebben we op dit moment nodig.

Zonnepanelen_offerte_vergelijken

Vragen of hulp nodig?

Lisa Verhoeven
Zonnepanelen Expert
info@zonnepanelengids.com