Zonnepanelen aanschaffen? Het verhaal van Hillie en Jules van der Wal

Steeds meer gezinnen plaatsen zonnepanelen. Daarom zijn wij van zonnepanelengids.com op zoek gegaan naar gezinnen die onlangs zonnepanelen hebben geplaatst. Met deze verhalen willen we u helpen met de keuze voor zonnepanelen. Welke zonnepanelen hebben deze gezinnen bijvoorbeeld geplaatst en hoe bevalt het hen?

In het interview van vandaag: Hillie en Jules van der Wal

Kennismaking

Hillie(61) en Jules(62) wonen samen in Breda in een vrijstaand huis aan het water. Jules is werkzaam in de advocaten sector en Hillie werkt parttime bij het Amphia ziekenhuis.

Hillie is weduwe en is acht jaar geleden bij Jules in huis komen wonen, nadat ze een tijd hadden gedatet. Jules is gescheiden. Ze zijn niet getrouwd, maar leven onder een samenwoning contract. Echter is het huis en alle bezittingen hierin van Jules.

Waarom hebben jullie zonnepanelen geïnstalleerd?

Jules is altijd bezig met de natuur en groene energie. Hij vind het belangrijk dat we denken aan de toekomst. We hebben immers beide kinderen en er is zelfs al een kleinkind. Toen een klant van Jules hem aansprak over zonnepanelen twijfelde hij geen moment. Ze moesten bij ons op het dak komen. Zo gezegd, zo gedaan, en kijk nu eens hoe mooi ze er bij liggen.

Willen jullie hier voor altijd blijven wonen?

Voor zolang we nog vitaal zijn en hier kunnen wonen, blijven we hier. De hypotheek is al een lange tijd terug afgelost, dus om nu te gaan verhuizen zou erg zonde zijn. Bovendien wonen we hier heerlijk en hebben we de natuur in de achtertuin. Sinds Hillie bij mij is komen wonen geniet ik alleen nog maar meer van dit huis. Voor ons is het echt een droomhuis.

Hoe hebben jullie informatie gewonnen over zonnepanelen?

We zijn allebei niet heel erg van de social media of internet, maar dankzij onze kinderen zijn we toch een beetje wijzer geworden. Ze hebben voor ons verschillende bedrijven opgezocht en we hebben zelf daarna contact gelegd.

We vonden het allebei belangrijk om te weten welke verschillende panelen er bestaan, dit hebben we opgezocht op internet. Aan verschillende bedrijven hebben wij daarna gevraagd welke panelen we het beste konden plaatsen en wat ze ons konden bieden.

Uiteindelijk hebben we gekozen voor monokristallijn zonnepanelen. Deze zijn wel het duurste, maar de kwaliteit is dan ook goed. Wij betalen liever iets meer voor een hogere kwaliteit, dan te moeten besparen hierop. We hebben acht panelen laten plaatsen, omdat we een zeer groot dak hebben. Dit is voor sommige huizen niet mogelijk, dus hier moet je goed op letten.

Tips voor het aanschaffen van zonnepanelen

Vergelijk bedrijven met elkaar. Er zijn geen richtprijzen voor zonnepanelen en het installeren ervan dus de prijzen en kwaliteit kunnen enorm van elkaar verschillen.

Zonnepanelen_offerte_vergelijken

Vragen of hulp nodig?

Lisa Verhoeven
Zonnepanelen Expert
info@zonnepanelengids.com
Rate this post